Поводом обележавања Националног дана књиге, Народна библиотека "Душан Матић" организује књижевни сусрет са Татјаном Ђурић, списатељицом и професорком разредне наставе која живи и ради у Крушевцу. О књижевном раду Татјане Ђурић говориће проф. др Предраг Јашовић и проф. др Цица Бацић. Дружење је заказано за 28. фебруар у просторијама Библиотеке са почетком у 17.00 часова.

Татјана је рођена у Јагодини, а живи, ради и пише у Крушевцу. Професорка је разредне наставе. Чланица је Удружења Књижевника Србије, КК "Мирко Бањевић" из Параћина и КК "Ђура Јакшић" у Јагодини. Објавила је збирку прича "Топле ране". Коауторка је књиге "Симултанка са дијаспором" са Зораном Ђурићем. Година 2020. је објавила збирку песама "Хоћу мирно да спавам". Такође, објавила је романе за децу "Змајевито време" и "Деспотово благо". Оба романа су се нашла на листи предлога Министарства просвете за откуп библиотека, као књиге од посебног значаја за развој деце.

Године 2018. објавила је збирку поема о деци са посебним потребама "Сваком једном сунце сине".

У години јубилеја, 650 година Града Крушевца, објавила је збирку песама за децу "Лазин Шаренград", чији је део тиража откупио Крушевац и поклонио свим првацима у Недељи детета.

Године 2023. објављује роман за децу "Слатка радња Звонце", а исте године КК "Ђура Јакшић" и Општине Јагодина, бива награђена престижном наградом "Душан Срезојевић" за свеукупан књижевни рад. Позивамо вас да присуствујете књижевном сусрету! Добро дошли!

 
књижевни-сусрет
књижевни-сусрет